Istraživači otkrili zašto su bebe rođene u decembru posebne

bebe decembar
Foto: Christine Schneider / ImageSource / Profimedia

Po čemu se to decembarske bebe razlikuju od drugih?

Da li znate da se, prema gruboj statistici, u decembru rađa najmanje beba? Zbog toga neki smatraju da su decembarske bebe posebne iz više razloga.

Verovali ili ne, naučnici sa univerziteta u Italiji, Španiji, Velikoj Britaniji, Austriji istraživali su karakteristike osoba koje su rođene poslednjeg meseca u godini. Ovaj period je svakako zanimljiv, možda zbog toga što asocira na praznike, radost, darivanje i sreću, a to može uticati i na razvijanje karaktera. Čarobno vreme za čarobnu decu, kažu.

Evo šta su sve saznali:

Za decu rođenu u decembru kažu da su jutarnji tipovi.

Statistika pokazuje i da se lakše uspavljuju.

Za dečake važi da su češće levoruki od devojčica rođenih pred kraj godine.

Najviše stomatologa je rođeno u decembru.

Uvek su među mlađima u razredu, a u vreme upisa na fakultet mlađa deca ostvaruju bolje rezultate.

Dugovečni su.

Kada je reč o karakteru, za decembarsku decu važi da su iskrena, da veruju da su svi ljudi dobri, da vole da dele svoja mišljenja i osećanja. Lojalni su. Za njih kažu i da su rođeni lideri, vole posao, kolegijalni su, požrtvovani u onome što rade. Upravo zato se za njih često može i reći da su veoma uspešni – a da su do svog uspeha došli zahvaljujući sebi i svom zalaganju, piše Bebac.com.

Ljubav, porodica i prijatelji, pored posla, za osobe rođene u decembru su prioritet. Vole da maštaju, pa zbog velikih očekivanja nekad udare u zid, što ih može duboko razočarati. Ipak, upravo ih ta maštanja i visoka očekivanja i dovode do visokih ciljeva koje žele da ostvare – u čemu vrlo često i uspevaju.

I na kraju, decembarska deca su rođena u znaku Strelca ili Jarca, pa imaju sve osobine ovih znakova. Za Strelce važi da su energični, maštoviti, vole da istražuju i putuju, a Jarčevi su ambiciozni, vole nezavisnost, emotivni su, ali istovremeno i tvrdoglavi.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram