Imam osamnaestoro dece, a život mi nije haotičan – evo u čemu je trik

Foto: Desiree Hart-Spegal / SWNS / SWNS / Profimedia

“Kada kuvam za decu, obično mi treba između jednog i tri sata, u zavisnosti od toga šta spremam"

Kad je Kris Hart-Spegal u oktobru 2013. upoznao svoju sadašnju suprugu Dezire, već je imao osmoro, a ona troje dece, a nakon što su se venčali 2014. i spojili svoje porodice, par je zajedno dobio još sedmoro, pa sada njihova porodica broji čak – 20 članova.

Iako kažu da vole što ih je puno, priznaju i da postoje i negativni aspekti, poput velike potrošnje na hranu, a tu su i muke da se kuća održi urednom.

“Meni je teško održavati stvari čistim i organizovanim”, rekla je Dezire za Daily Mail.

Tipično jutro za mamu 18-oro dece, koja radi u prodavnici automobila, počinje pranjem odeće. Procenjuje da mora obaviti više od 10 pranja nedeljno kako bi očistila dečju prljavu odeću, pre nego što počne pripremati doručak za decu.

“Kada kuvam za decu, obično mi treba između jednog i tri sata, u zavisnosti od toga šta spremam“, objasnila je. Nakon što je obrok gotov, ona im priprema ručak, a zatim mora provesti sate pospremajući.

Priznala je da iako joj je ponekad teško održavati kuću urednom, puno joj pomažu deca. Objasnila je da iako njihova kuća ponekad može biti ‘haotična’, ona se brine da ostane organizovana i provede kvalitetno vreme sa svakim detetom.

Par je priznao da nikad nema privatnost, objašnjavajući: “Ne znam kad smo ikada bili sami kod kuće. Mislim da nikad nismo.” Iako su rekli da je božićno vreme ‘zabavno’, par je priznao da može biti puno ‘posla’ i da im dosta novca ode na poklone i dečje rođendane.

Par zajedno ima Kristu (6), Izabelu (5), Kristofera Jr. (4), Lili (3), Hevenli Grejs (2), Ajlasiju (1), i Brielu, koja ima sedam meseci. S njima žive i Dizajrina deca iz njenih prethodnih veza – Maliki (16), Makaila (15) i Endru (8), kao i Krisova deca – Skajler (21), Brejden (17), Kejden (15), Džejden (12), Saraja (11), i blizanci, Čivel i Doni (8).

“Nadam se da odgajamo ljude koji će promeniti svet, ljude koji će doći i pokazati istu milost i milosrđe s kojima su odrasli, i učiniti svet boljim mestom”, objasnio je Kris.

Dezire je dodala: “Ono što najviše volim kod podizanja velike porodice zapravo je krajnji cilj. Oblikujemo ljude, velika je to odgovornost.”

“Postoji velika zabluda, ljudi veruju da je to haos. To je posao, očigledno, ali svaki dom dolazi s poslom. Svako u našoj porodici zna koja je njegova uloga i pozicija. Mislim da je to nešto što dobro radimo. Mi smo sjajan tim”, rekao je Kris.

***

Bonus video: Radmila Petrović o roditeljstvu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram