FOTO Bebi u čačanskoj bolnici poslužili poparu s plastikom

Foto: Luso Ze / Alamy / Profimedia

Koliko nam je zdravstvo urušeno i kakav tretman imaju pacijenti u bolnicama, možda najbolje ilustruje primer naše sugrađanke, koja je sa sedmomesečnom bebom ležala u opštoj bolnici Čačak. Naime, kako kaže Gordana Vukićević njeno dete je dobilo za obrok bajatu poparu punu plastike.

„Ležala sam sa sedmomesečnom bebom u čačanskoj bolnici na dečjem odeljenju. Tog 29. novembra za doručak je bila popara koju sam i njoj želela da dam da jede. Pojela je par kašičica i pronašla sam plastičnu vezicu od kese za sečeni hleb u hrani, što možete videti na slici. Rok trajanja je istekao celih osam dana“, ispričala je ona.

Foto: Privatna arhiva

Prijavila je slučaj, kako ističe, viziti i glavnoj sestri.

„Kao što znamo sečeni hleb u kesama se vrlo brzo ubuđa, a deci i bolesnicima se od toga kuva popara. Deca starija od 7 godina ostaju sama u bolnici i sama jedu, ne daj Bože da se nekome to našlo u hrani da se udavi. Šefica kuhinje je dolazila i pokušala da me ubedi u priču kako ne zna odakle se ta plastika našla i da je hleb novijeg datuma. Navodno, ništa nije bajato u kuhinji u šta naravno ne verujem. Pozvali su sanitarnu inspekciju, ali informacije šta se dalje dešavalo nemam“, ogorčeno zaključuje naša sagovornica.

Dakle, ne daj bože da se razbolite i morate biti hospitalizovani, u bolnicu, svakako čačansku, ponesite pored lekova i hranu.

Nova.rs pokušala je da stupi u kontakt sa direktorom ove zdravstvene ustanove, dr Miroslavom Sretenovićem, kako bi dao komentar na ovaj događaj, ali se, do zaključenja teksta, nije javljao na telefon.

***

Bonus video: Hrana i zagađen vazduh – kako očistiti organizam

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram