7 osobina srećne dece zbog kojih imaju najveće šanse da budu uspešni ljudi

Deca Foto: Shutterstock

Trenerica roditeljstva Suzan Džons otkrila je koje osobine imaju srećna deca koja kasnije izrastaju u uspešne ljude.

Budimo realni – ko postaje roditelj, a da ne želi da odgaja srećnu i uspešnu decu? Problem je u tome što roditelji često osobine srećne dece koje upućuju na potencijal za uspeh u životu tumače kao prkos i buntovništvo. I onda deci nameću ono što oni smatraju osobinama predodređenim za uspeh, na osnovu sopstvenog vaspitanja, ali i na osnovu sopstvenih nezadovoljenih potreba, želja, snova, zaboravljajući da su deca ličnosti za sebe.

Ovo je 7 osobina srećne dece koja kasnije često izrastaju u uspešne odrasle osobe.

Samoizražavanje

Vaše dete oseća slobodu i sigurnost da bude ono što jeste.

Jak stav i mišljenja

Ima samopouzdanje misli svojom glavom.

Radoznalost

Oni su borci za istinu. Radoznalost im pomaže da procene šta je ispravno i šta ima smisla. Pri tome se oslanjaju na svoju intuiciju.

Neustrašivost

Spremni su da isprobaju nove stvari i testiraju granice. Ova osobina im pomaže da shvate svoja ograničenja i steknu iskustvo.

Nemumornost

Oni uče da testiraju granice da bi pronašli odgovor, tako da ne odustaju lako kada se suoče sa preprekama. Oni znaju šta žele i željni su da to i dobiju.

Kreativnost

Foto:Shutterstock

Kreativci i sanjari sa velikom maštom rade neverovatne stvari za ovaj svet.

Kršenje pravila

Odbijaju da budu ubačeni u kalup i vole da pronađu nove i često genijalne načine da rade stvari. Oni imaju svoj stav i vole da osporavaju status kvo – i sebe.

Sve ove osobine vode ka autentičnosti, a upravo to je osobina koja je u današnje vreme najviše cenjena.

Ono što kao roditelj treba da radite jeste da hrabrite svoje dete, ali i da razumete sami sebe i šta je to što je vama potrebno – da ne očekujete ništa od njih samo zato što to nešto iz bilo kog razloga treba vama. Dugujete ovo svom detetu i to dugujete sebi. Ako dozvolite svojoj deci slobodu koju je možda neko uskratio vama, to će vam pomoći da odgajate srećnu i uspešnu decu. Najsrećnija deca i najuspešniji odrasli ohrabrivani su da izoštre ove osobine ličnosti, piše YourTango.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram